Creëer de F*CK-IT mentaliteit en ga eindelijk je eigen bedrijf starten

Vandaag ga ik duidelijk tegen je zijn, heel duidelijk. Waarom? Omdat ik het ZONDE vind dat té veel mensen zich té veel zorgen maken over wat anderen van ze denken. Waarom laten we ons leven zo bepalen door andere mensen? En wat zal er gebeuren wanneer je dit los durft te laten?

Ik liep er zelf ook enorm tegenaan
Ik zal eerlijk zijn. Een aantal jaar geleden trok ik mij zelf ook enorm veel aan van wat anderen over mij dachten. Tenminste, van wat IK dacht dat anderen dachten. Volg je hem nog? 😉 De gedachten van een ander kon ik natuurlijk niet lezen. Ik maakte er zelf een verhaal van in mijn hoofd en vulde dit voor anderen in. Je kan je voorstellen dat ik hier ontzettend onzeker van werd. Ik vond bijna alles ‘eng’ en leefde jarenlang in mijn comfortzone.

 
Michela Puliti
 

Het gevaar van de comfortzone
Het ding is, die comfortzone was allesbehalve comfortabel. Ik voelde mij opgesloten, had een baan in loondienst waar ik totaal niet op mijn plek zat en wilde eigenlijk niets liever dan ondernemen. Maar een stap zetten in die richting? Ho maar. Wat zouden anderen wel niet denken? Ik, een eigen bedrijf starten? Ik een ondernemer? Nee hoor, veel te spannend.

En toen zag ik het licht
Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en kan ik je gelukkig vertellen dat ik op een gegeven moment TOCH het licht heb gezien. Ik realiseerde mij dat als ik echt gelukkig wilde zijn en iets wilde doen waar ik blij van werd, ik de mening van anderen écht naast mij neer moest leggen. Dat ging zeker niet vanzelf, maar uiteindelijk is het mij gelukt. En het resultaat? Dat is onvoorstelbaar 😉

Met de dag creëer ik een grotere f*ck-it mentaliteit. Ik leef mijn leven op mijn voorwaarden, heb een succesvol bedrijf opgezet en doe elke dag waar ik het meest gelukkig van wordt. Of iedereen het hier mee eens is en mij leuk vindt? NEE! Of dit er ook maar IETS toe doet? NEE! 😊


Download GRATIS hieronder De Business-Mindset Gids’ en ontwikkel in 4 stappen een IJZER-sterke mindset. Zodat jij stopt met uitstellen en eindelijk een succes van je bedrijf gaat maken.

 
 
Michela Puliti
 

Zoals ik al zei ga ik vandaag duidelijk tegen je zijn. Ik weet namelijk uit mijn eigen ervaring hoe erg je vast kan zitten in je eigen negatieve spiraal. Het is tijd om hieruit te komen. Daarom deel ik mijn 5 gouden tips met je.

DE 5 tips om de f*ck-it mentaliteit eigen te maken:
1.
Besef dat je NIET leeft voor anderen. Stel jezelf eens de vraag of jij gelukkig bent als je volledig op de voorwaarden van anderen leeft. Het antwoord is natuurlijk nee. Iedereen is uniek en alleen JIJ weet exact hoe jij jouw leven wilt leven en waar jij gelukkig van wordt. Wat zal er daarentegen gebeuren wanneer jij alle meningen van anderen loslaat? En jij volledig voor het ondernemerschap en jouw droomleven gaat?
2. Je moet ALTIJD door een angst heen gaan om een angst te kunnen doorbreken. Veel mensen hebben de neiging om angsten weg te stoppen. We willen er niet mee dealen. De keuze is echter aan jou. Blijf je jouw angsten wegstoppen en daardoor (on)bewust altijd angstig? Of ga je DWARS door jouw angsten heen zodat je volledig jezelf kunt zijn? Realiseer je heel goed dat een angst enkel door jouw gedachten in stand wordt gehouden. Je hoeft echter maar één keer door een angst, de volgende keer is de stap al 10 keer minder groot.
3. De mensen die het dichtstbij je staan oordelen het hardst. Dit klinkt misschien raar. Kijk echter eens om je heen. De mensen in je directe omgeving kennen je het best en hebben de neiging om je te ‘beschermen’. Wanneer jij verandert en zij niet, moeten ze hier aan wennen. Onthoud goed dat dit niets met jou te maken heeft. Iedereen zal altijd een mening over je hebben. Dit is geen reden om je tegen te laten houden. Wat wil JIJ?
4. Mensen reflecteren hun eigen onzekerheden op jou. Wat een ander vindt is dus NIET direct de absolute waarheid. Zet daarom nooit zomaar je eigen ideeën aan de kant omdat iemand een andere mening heeft. Waarom zou je dit doen? Jij bent degene die jouw leven daadwerkelijk leeft, maak dus ook je eigen beslissingen. Is succesvol ondernemen jouw droom? GA er dan voor!
5. Vergelijk jezelf nooit met anderen. MAAR kijk wel eens naar de mensen die in jouw ogen succesvol en gelukkig zijn. Wat valt je op? Deze mensen zijn JUIST degene die volledig zichzelf durven te zijn en hun eigen pad bewandelen.

Ben ik al duidelijk genoeg geweest? 😉
F*CK IT en kom in ACTIE! Om verder te komen, jouw ideale leven te leiden en dat succesvolle bedrijf op te zetten zal je UIT je comfortzone moeten stappen. Ik kan je verzekeren dat je veel minder te verliezen hebt dan je denkt en juist veel meer te WINNEN hebt dan je nu verwacht. NU is altijd het perfecte moment om door jouw angsten heen te breken. Dus, wat ga jij NU doen?

Kan jij wel wat sturing gebruiken?

Ik help je graag verder. Elke maand bied ik daarom 6 gratis Business-Boosters aan. In dit 30 minuten durende gesprek laat ik je zien welke mentale blokkades jou nu tegenhouden, hoe jij deze doorbreekt en welke stap jij NU kunt gaan zetten om dat succesvolle bedrijf te realiseren. Is dit wat jij wil?